Lekerülnek a Marslakók a képernyőről
2012. augusztus 2. csütörtök, 09:52
Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és ezért ősztől megszűnik az MTVA három évadra, kétmilliárd forintért megrendelt Marslakók című sorozata - közölte az MTVA Kommunikációs Igazgatósága és a Marslakók Produkciós Kft.
A Marslakók Produkciós Kft. által gyártott, elsősorban fiatal közönségnek szánt szappanoperát 2012 tavaszától sugározta az M1 közszolgálati csatorna.

„A sorozat iránt érdeklődő nézők száma elmaradt az elvárt mértéktől. Figyelembe véve az első évadban tapasztalt tendenciákat – a televíziós műfaj sajátos nézői szokásaira is tekintettel – a produkció szélesebb körű elfogadottságának kialakulása a jövőben sem valószínűsíthető. A fentiekre tekintettel az MTVA kezdeményezésére a felek a mai napon a szerződést közös megegyezéssel megszüntették” - olvasható a közleményben.

Az MTVA Marslakók című sorozata március 4-én indult az M1 csatornán. Egy internetes újság szerkesztőségének életét dolgozta fel. Az MTVA a bevett szakmai eljárással szembemenve rögtön három évadot rendelt Jáksó László cégétől, a Marslakók Produkciós Kft.-től, azaz a szerződés értelmében 2014 júniusáig 430-440 epizódot kellett volna leforgatniuk, mintegy kétmilliárd forintért.

Az adásonként 26 perces Marslakók kreatív producere Jáksó László, vezető írója Czető Bernát László; a sorozat rendezői Rozgonyi Ádám, Eckhardt Balázs, Rudas Gábor és Oláh Zoltán voltak. A fő karaktereket Mazányi Eszter, Valentin Titánia, Boronyák Gergely, Gémes Antos, Horváth Lajos Ottó és Schlanger András alakította.

Arról, hogy ezek után mi lesz a három évadra szóló szerződéssel, nem tér ki a közlemény.

A sorozat első epizódjairól itt írtunk.
forrás: MTI / eMasa