Tizenöt éves a Sport Televízió
2015. október 2. péntek, 14:14
Az AMC Networks International - Central Europe budapesti központjában összesen öt sportcsatornát üzemeltetnek.
„Tizenöt év nagy idő a magyar tematikus televíziózásban, de a kor önmagában nem érdem - mondta Máté Pál, aki a kezdetektől a Sport TV főszerkesztője. – Nem sokkal a vetélytárs nélküli indulás után gombamód szaporodni kezdtek a sporttal foglalkozó tévécsatornák, ami jelezte, illetve jelzi a mai napig, hogy sikeres volt mindaz, amibe belekezdtünk. Azt pedig minden kollégámnak köszönöm, hogy 15 évesen is változatlanul erősek vagyunk a hazai és a közép-európai piacon.”

A Sport 1 mellett 2004. szeptember 4-én elindult a Sport 2, majd 2009. december 10-én a Sport M. A csatornákat működtető társaság közleménye szerint a jelenleg Csehországban és Szlovákiában látható Sport 1-gyel és Sport 2-vel együtt öt sportcsatornát üzemeltetnek az AMC Networks International - Central Europe budapesti központjában.

Az elmúlt másfél évtizedben olyan jelentős magyar sportsikereket közvetített az adó, mint a jégkorong-válogatott két A csoportos feljutása a divízió I-es vb-ről (2008 és 2015), illetve a csapat 2009-es bemutatkozása a "nagy" vb-n. Dzsudzsák Balázs Finnország elleni és Rudolf Gergely Svédország elleni utolsó pillanatos találatát is a csatorna sugározta. Első közvetítésük az Újpest-MTK bajnoki labdarúgó-mérkőzés volt.

A Sport TV alapításától kezdve élőben közvetíti a spanyol labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit, a 2015-16-os labdarúgó BL-szezon már a hetedik, amelyet a Sport TV-n követhetnek a nézők, s 2015-től visszatért a csatornára a kézilabda Bajnokok Ligája is. Mindezek mellett jégkorong és vízilabda BL-meccseket is láthatnak a nézők. Magyarországon továbbra is a Sport TV közvetíti az NFL, az NBA és az NHL meccseit, az UEFA európai selejtezősorozatait, valamint kézilabda, röplabda, kosárlabda, jégkorong és darts világversenyeket.

A Sport TV portfóliójába olyan saját gyártású műsorok is beletartoznak, mint a Harmadik Félidő, a Trash Talk, a Mai helyzet és az Út Milánóba.
Forrás: MTI