Soros is megvenné az Origót
2015. augusztus 11. kedd, 12:49
A mmonline értesülései szerint az Origo megszerzéséért folytatott több milliárd forintos tranzakció ügyében a héten újabb ajánlattételi kör lesz.
Az mmonline.hu információi szerint Soros György érdekeltségi körébe tartozhat az a Brit Media Befektetési Kft. A cég „a Klubrádióban való öt százalékos részesedésszerzéssel tört be a magyar médiapiacra a Brit Media Befektetési Kft., amely 40 millió forinttal szállt be a rádióba. A belgiumi bejegyzésű vállalatról – melynek tulajdonosa a szintén Brüsszelben bejegyzett Brit Europe – viszonylag keveset lehet tudni, azonban az egykor a TV2-nél is dolgozó Megyeri András Jonatán vezette társaságnak úgy tűnik, komoly tervei vannak a magyar médiapiacon. A Népszabadság ugyanis korábban arról számolt be, hogy szívesen megvennék a Magyar Telekomtól az Origót, ráadásul igen erős ajánlatot tettek a távközlési cégnek” –
olvasható az mmonline cikkében.

Az mmonline.hu értesülései szerint a titokzatos vállalat a magyar származású milliárdos befektető Soros György érdekeltségi körébe tartozik. Az Origo lehetséges vevőjelöltjeiként az elmúlt hetekben a sajtóhírekben feltűnt több szerepelő is: például a Terror Háza főigazgatója, Schmidt Mária márciusban alapított cége, a Médiaháló Kft., a Hirkereso.hu, az RTL Klub, a VS.hu vagy a CEMP.

A médiaportál úgy tudja, az Origo megszerzéséért folytatott több milliárd forintos tranzakció ügyében a héten újabb ajánlattételi kör lesz.
Forrás: mmonline.hu