Ez az oldal az archivumba került. Továbbiakban nem fog frissülni. Az új oldalt elérik a https://muosz.hu címen.
Televízió | Rádió | Sajtó | Új média | muosz.hu || 2021. május 9.


hirdetés
hirdetés

PARTNEREINK
Médiajogfigyelő

Metazin
Hogy volt!? az m1-en
2010. január 8. péntek, 12:37
Hgy volt!? címmel a Magyar Televízió archívumából válogató, beszélgetős retró-műsor indul az m1-en. A szombaton és vasárnap jelentkező műsor arcai Radványi Dorottya, Gaskó Balázs, Sugár Ágnes és Gundel Takács Gábor lesznek.
Radványi Dorottya és Gaskó Balázs, illetve Sugár Ágnes és Gundel Takács Gábor lesz a műsorvezetője a Hogy volt!? című új köztévés produkciónak, amely január 9-től minden szombaton és vasárnap kora délután jelentkezik az m1-en. A bő két órás összeállítás az MTV archívumára épül, de nem kívánságműsor, mert rövid részletek helyett hosszabb blokkokat idézve, sőt időnként teljes egészében, a főcímtől a stáblistáig vetíti le a kiválasztott műsorokat a televízió, alkalmanként 4-5 produkciót.

Az archívum műsorainak lejátszása mellett a műsorvezetők a Hogy volt!? stúdiójában mindenkit vendégül látnak az egykori alkotók közül, aki még mesélhet a hazai televíziózás első fél évszázadáról.

A válogatást a Főtér szerkesztői végzik. „Igyekszünk a nézők által már ismert, emlékezetes műsorokat jó arányban vegyíteni a méltatlanul elfelejtett, ám kiváló produkciókkal. Rendezői- és előadóművészi életmű-összeállítások és tematikus válogatások mutatják be ezentúl minden hétvégén, hogy milyen gazdagok vagyunk!” – mondta el Nagy György, a szombaton debütáló műsor vezető szerkesztője.

A sorozat első, január 9-i adásában a „popsztár Knézy Jenővel, az éneklő Takács Marival és Tamási Eszterrel, a gitározó Vágó Istvánnal, a táncoló Kudlik Júliával, a bűvészkedő Rózsa Györggyel és a versmondó Ráday Mihállyal” találkozhatnak újra a nézők. Radványi Dorottya és Gaskó Balázs a stúdióban beszélget Vágó Istvánnal, Rózsa Györggyel, Bay Évával, Lovas Györggyel és Kertész Zsuzsával. A Tévések más szerepben mottójú összeállítás után, a vasárnapi adásban Alfonzó jól ismert paródiáit és részben már elfeledett groteszk jeleneteit idézi meg a műsor a színész-humorista fia, Markos György közreműködésével. Jövő szombaton színészdinasztiák előadásai, így Bodrogi Gyula és Haumann Péter, valamint a családtagjaik műsorai szerepelnek a kínálatban, vasárnap pedig Sándor Pál válogat: újra láthatják a nézők az LGT showműsorát, Gobbi Hilda merengését a tárgyak sorsáról, de találkozhatnak Törőcsik Marival és Latinovits Zoltánnal is az archív kockákon.
forrás: MTV
vélemények  hozzászólok
Magyar Újságírók Országos Szövetsége © 2005 | impresszum | médiaajánlat | tipp a szerkesztőnek