Ez az oldal az archivumba került. Továbbiakban nem fog frissülni. Az új oldalt elérik a https://muosz.hu címen.
Televízió | Rádió | Sajtó | Új média | muosz.hu || 2020. október 26.


hirdetés
hirdetés

PARTNEREINK
Médiajogfigyelő

Metazin
Tüntetés a magyar sajtószabadságért
2011. január 3. hétfő, 13:21
Újabb tüntetést szerveznek a magyar sajtószabadságért a Facebookon. Az eseményre eddig több mint négyezren jelezték részvételüket. Az esemény felhívását az alábbiakban közöljük.
Időpont: 2011. január 14., 18:00 óra
Helyszín: Budapest, Kossuth tér

„A tömeg erejével kívánunk nyomást gyakorolni a kormányra, hogy a január 1-től hatályos cenzúratörvényt vonja vissza és garantálja a sajtószabadságot Magyarországon. Nem virtuálisan, hanem összegyűlve Budapesten a Parlament előtt a Kossuth téren 2011. január 14-én pénteken este 6 órától.

Sétáló tüntetés Pécsen
2011. január 14-én 15 órára szerveztek tüntetést Pécsre is a Facebookon, amelyre eddig mintegy félszázan jelezték részvételi szándékukat. A felhívás szövege a következő:

„Nagyon hideg van kinn, és az ember ilyenkor nem vonul csak úgy az utcára tüntetni. Mivel viszont többünknél kiütötte a biztosítékot az új médiatörvény és az azt körülvevő átgondolatlanság, úgy gondoljuk érdemes »távcsatlakozni« a január 14-i budapesti tüntetéshez, és megmutatni, hogy máshol is úgy látják: nem kérünk az új médiatörvényből! Nem kérünk a cenzúra lehetőségéből sem, a nézeteit tekintve kiegyensúlyozatlan médiatanácsból, a bizonytalan nézőpontú médiabiztosból és a szakmai egyeztetés hiányából! Szóval ezért megyünk az utcára, kiindulva a Széchenyi-tértől, érkezve a ’48-as térig. Az akció a pesti rendezvénnyel és a kiáltvánnyal egyetértésben politikamentes, céljaink nem kormányellenesek, hanem hülyítésellenesek!”
Gyere, ha az ominózus törvénnyel nem értesz egyet, ha úgy gondolod, hogy ez a törvény bármilyen módon korlátozza a szólás, a sajtó szabadságát.

Ne gyere, ha pártszínekbe burkolva akarod véleményedet nyilvánítani.

Mi, civilek, legyünk ott és fejezzük ki nemtetszésünket ezzel a törvénnyel szemben. Hozz transzparenst, hozd a nagy hangod!

Nem finomkodni akarunk, de nem akarunk vandálkodni sem. Ki akarunk lépni a virtualitásból és a tömeg nagyszerű erejével akarjuk kinyilvánítani véleményünket, azaz:

– Nem kérünk a cenzúrából!
– Nem akarjuk újra a Szabad Európát hallgatni!
– Olyan médiatörvényt akarunk, amely garantálja a szólásszabadságot és a sajtószabadságot!

Amennyiben részt kívánsz venni a tüntetésen, segítséget tudsz nyújtani a szervezéssel kapcsolatban, kérlek jelezd szándékodat az alábbi e-mail címen: [email protected]

Vagy egyszerűen csak legyél ott!

Mi a gond a médiatörvénnyel?
http://blog.juditbayer.com/2010/12/27/mi-a-gond-a-médiatörvénnyel.aspx

És like-old ezt: Egymillióan a magyar sajtószabadságért! – http://www.facebook.com/pages/Egymillioan-a-magyar-sajtoszabadsagert/169854769717975
eMasa
vélemények  hozzászólok
legfrissebb programok
Magyar Újságírók Országos Szövetsége © 2005 | impresszum | médiaajánlat | tipp a szerkesztőnek