Jelentkezési határidő: 2012. 01. 31.
Az Átlátszó.hu pályázata oknyomozóknak
2012. január 13. péntek, 10:09
Az Átlátszó.hu pályázatot hirdet tapasztalt oknyomozó újságíróknak tényfeltáró cikkek vagy cikksorozatok készítésére. A sikeres pályázókkal a portál szerződést köt, és cikküket vagy cikksorozatukat az Átlátszó.hu közli.
A pályázatra olyan konkrét témajavaslatokat várnak, amelyek az Átlátszó.hu profiljába illeszkedve a közhatalom átláthatóságával, a közpénzek felhasználásának nyomon követésével, a politikai és gazdasági szereplők jogsértéseivel, a közélet visszásságaival, továbbá emberi jogokkal, sajtószabadsággal vagy környezetvédelemmel kapcsolatosak.

A cikkek elkészítéséhez az Átlátszó.hu jogi és szerkesztői támogatást ad, és cikkenként vagy cikksorozatonként 50.000 - 250.000 forint (+áfa) honoráriumot fizet a sikeres pályázóknak. A sikeres pályázó egyúttal hozzájárul ahhoz, hogy az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenysége során időkorlát nélkül felhasználja az általa készített cikket vagy cikksorozatot.

A pályázatok benyújtásához a következő dokumentumok szükségesek:

1. Rövid szakmai önéletrajz elérhetőségekkel;

2. A projekt leírása: (3500 - 5000 karakter), részletezve a cikk témáját, a feldolgozás módját, az igényelt összeget;

3. A pályázó három legsikeresebbnek tartott cikke, amely igazolja, hogy a szerző rendelkezik a javasolt tényfeltáró projekt sikeres megvalósításához szükséges szakmai tapasztalattal.

A pályázatok beadási határideje 2012. január 31. További információt az [email protected] címen lehet kérni emailben.
Forrás: atlatszo.hu