A nap idézete
A kuruc.info a szólásszabadság bástyája
2006. október 12. csütörtök, 10:47
Házkutatást tartott a rendőrség a kuruc.info főszerkesztőjénél, Molnár Balázsnál. Lefoglalták a számítógépét, és „minden olyan eszközt, amivel újságírói munkát lehet végezni”. A szélsőjobbos portált egy netkávézóból írják tovább.
Házkutatást tartott a rendőrség tegnap éjjel a kuruc.info című szélsőjobbos portál főszerkesztőjénél. Az esetről a Jobbikkal is szoros kapcsolatot ápoló, hungarista portál adott hírt:

„Naná, hogy Molnár Balázs sem ússza meg! Főszerkesztőnket röviddel éjfél után rendőrnyomozók fogadták otthona előtt, és házkutatást foganatosítottak, melynek során – mily meglepő – elsősorban számítógépét foglalták le, illetve minden olyan eszközt, amivel újságírói munkát lehet végezni.
(...)
A házkutatás során lefoglalásra került Molnár Balázs számítógépe, 156 darab CD és DVD lemez, köztük olyan veszélyes anyagok, mint egy angol nyelvoktató sorozat, valamint 2 darab floppylemez. Az eljárás, az átadott dokumentumok tanúsága szerint, a Btk. 177. paragrafusába ütköző, "jogosulatlan adatkezelés vétsége" gyanújával folyik, ismeretlen tettes ellen. Vagyis a Kuruc.info-n is bemutatott vérbírák intézkedtek rekordsebességgel.
(...)
Olvasóinkat megnyugtatjuk, a Kuruc.info továbbra is a szólásszabadság bástyájaként dacol a neoávós terrorral. Balázs a továbbiakban egy netcaféból fogja írni cikkeit.”


A kuruc.info több, az elmúlt hetek utcai zavargásaiban részt vevők ügyében ítélkező bíró nevét, munkahelyét és otthoni telefonját is közreadta. A bírák nevét a kossuthter. hu című portál is közölte. A Fővárosi Bíróság mindkét oldal szerkesztőit felszólította, hogy távolítsák el a bírák és ügyészek neveit és személyes adatait. A 2. és 3. kerületi ügyszség személyes adatokkal való visszaélés gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Lomnici Zoltán, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács és a Legfelsőbb Bíróság elnöke, valamint a Nemzetbiztonsági Hivatal a két honlapot elítélő közleményt adott ki.

De nem ez volt az első eset, hogy a szélsőjobbos portál személyes adatokat közöl és zaklatásra buzdítja olvasóit. Szeptember közepén a Klubrádió címét valamint Orosz József és Bánó András telefonszámát közölték, mert „gátlástalanul rágalmazták, csőcselékezték a magyar tüntetőket”.

Március végén „Megvan a kislányverő dávidcsillagos neve!” címmel közölték annak a férfinak a telefonszámát, aki „március 15-én a Múzeumkertnél megpróbálta letépni egy 13 éves kislány kokárdáját, majd megütötte”. Később a férfi címét és telefonszámát is közölték.
eMasa