Andy Vajna megvenné a TV2-t
2015. szeptember 16. szerda, 10:01
Az Andy Vajna tulajdonában lévő Magyar Broadcasting Co. Kft. hitelt vesz fel a TV2-t üzemeltető cég megvásárlására – írja a VS.hu. A befektetés várhatóan hamar megtérül, mert napokon belül megjelenhet a kormányrendelet, amely több milliárd forint bevételt hoz a TV2-nek.
A VS.hu információi szerint a Magyar Broadcasting Co. Kft. hétfőn szándéknyilatkozatot fogalmazott meg a TV2 Média Csoport Kft. megvásárlására. Az ügylethez egy osztrák tulajdonú magyarországi banktól vesz fel hitelt, a szerződéskötés csak ezt követően várható – írja a portál.

A vételár nem ismert, de a portál szerint „nem lehet több néhány milliárd forintnál”, mivel a csatorna régóta veszteséges; a korábbi tulajdonoscserénél 5 milliárd forintos árról szóltak a pletykák.

A VS.hu információi szerint emellett készül egy kormányrendelet, amely terjesztési díjat szab ki a kábeltévé-szolgáltatókra, amelyek ezentúl nem ingyen kapják meg a lehetőséget, hogy kínálatukban benne legyenek a nagy nézettséget hozó kereskedelmi csatornák, köztük a TV2. Ez önmagában évente akár 5 milliárd forintnál is nagyobb összeget hozhat a csatorna (új?) tulajdonosának

A VS.hu felidézi azt is, hogy Andy Vajna a nyáron rádióműsor-szolgáltatásra is alapított céget. „A kormányfővel és Orbán Viktor tanácsadójával, Habony Árpáddal is jó kapcsolatokat ápoló Vajna jó esélyekkel indul a rádiócsatorna beindításában is, hiszen a Médiatanács két régebbi budapesti rádiófrekvencia felélesztését is elkezdte, ráadásul egyre-másra bírságolják a Simicska-médiabirodalom tagjait, a Class FM-et és a Lánchíd Rádiót. Ez akár a frekvencia megvonásával is járhat, vagyis országos adó is Vajna ölébe hullhat” – írják.
Forrás: VS.hu