Nyilvános a Neo FM szerződése
2013. március 14. csütörtök, 17:08
Nyilvánosságra hozta az Átlátszó.hu a birtokába került Neo FM-es műsorszolgáltatási szerződést. A dokumentumból kiderül: jelentősen eltértek a rádió bevételei az üzleti tervektől.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), illetve elődje, az ORTT által a két országos kereskedelmi rádióval (az elhallgatott Neo FM és a Class FM) kötött szerződések nyilvánosságra hozataláért az Origo egyik újságírója indított pert még tavaly. A Fővárosi Törvényszék első fokon úgy ítélte, hogy a szerződéseket, illetve azok módosítását nyilvánosságra kell hozni, a Médiatanács azonban fellebbezett és a szerződés pontos részletei továbbra is homályban maradtak – írja az Átlátszó.hu, amely azonban most nyilvánosságra hozta a birtokába került Neo FM szerződést.

A portál szerint a Médiatanács a dokumentum alapján jelentős előnyhöz juttatta a Neo FM rádió tulajdonosait, amikor 2011-ben módosította a műsorszolgáltatási szerződést. Az abban kiszabott műsorszolgáltatási díj ugyanis jóval kevesebb volt a rádió eredeti, a 2009-es – átpolitizált és az egész ország számára komoly jogi következményeket eredményezhető – frekvenciapályázaton győztes vállalásánál, és a kulturális műsorokra tett vállalásokban is jelentős engedményeket tettek.

Az is kiderül a dokumentumból, hogy még a kedvezőbb díjak is magasnak bizonyultak: a 2011-es év árbevétele például alig 641 millió forint volt, miközben az üzleti terv 1,46 milliárddal számolt. A rádió végül tavaly novemberben hallgatott el.
Forrás: Átlátszó.hu