Ez az oldal az archivumba került. Továbbiakban nem fog frissülni. Az új oldalt elérik a https://muosz.hu címen.
Televízió | Rádió | Sajtó | Új média | muosz.hu || 2021. december 8.


hirdetés
hirdetés

PARTNEREINK
Médiajogfigyelő

Metazin
Kázmér Judit
„Nincs lehetetlen feladat”
2005. augusztus 8. hétfő, 17:26
A Magyar Lapkiadók Egyesületének májusban megválasztott elnökasszonya gyermekkorában több külföldi országban is élt. Szakmai pályafutását a Magyar Televízióban kezdte, majd az Axel Springer Budapestnél folytatta. 2003 óta a WAZ hazai cégének stratégiai vezetője.
Fotó: Lapkiadás
A Magyar Lapkiadók Egyesületének (MLE) közelmúltban megválasztott elnöke, Kázmér Judit bölcsészként került a médiába. Bölcsész pedig azért lett, mert Ausztráliában, ahol diplomata szüleivel élt, csak bölcsész lehetett azzal a szándékkal, hogy diplomáját Magyarországon is elfogadják. A diplomata szülők már születése előtt különös pályára állították az életét, hiszen nem Magyarországon, hanem Indiában látta meg a napvilágot. 14 éves koráig külföldön élt, angolul végezte iskoláit, és magyarul csak azért tanult meg anyanyelvi szinten, mert erre szülei nagy súlyt helyeztek.

Egyetem után nyomban beleszerettem a médiába – mondja. Az első éveket a Magyar Televíziónál töltötte, nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozott, azután pedig a kereskedelmi főosztályon volt osztályvezető. – Itt tanultam meg, hogy nincs lehetetlen feladat – emlékszik vissza.

1988-ban került az Axel Springerhez, ahol Bayer József lett a mestere. – Ott tanultam meg mindent a nyomtatott médiáról, és ott dőlt el, hogy ez az én igazi terepem. Ma is örülök, hogy ott lehettem az alapok lerakásánál. A fő területem a terjesztés volt.

A WAZ 1994-ben kereste meg, féléves intenzív esseni képzés után megbízták a német kiadó hazai érdekeltsége, a Pannon Lapok Társasága (PLT) átszervezésével. – Számomra a szakma csúcsát jelenti, hogy 2003-ban kineveztek a PLT stratégai ügyvezető igazgatójának – mondta Kázmér Judit, aki a média iránti szeretetén túl nagy barátja az állatoknak és szenvedélyes állatvédő is.

Szakmai út
1980-1988 Magyar Televízió
1988-1990 Axel Springer Budapest Kft.
1990-1993 Hungaropress Kft.
1993-1994 LibroPress 2000 Kft.
1994 WAZ
1995 Pannon Lapok Társasága társügyvezető
2003 PLT stratégiai ügyvezető igazgató

A lapkiadók egyesületének elnöki teendői mellett kurátorként részt vesz a Nemzeti Kulturális Alapprogram Népművészeti Szakmai Kollégiumának munkájában.
P.Á.
vélemények  hozzászólok
masa.portré
Magyar Újságírók Országos Szövetsége © 2005 | impresszum | médiaajánlat | tipp a szerkesztőnek