Ez az oldal az archivumba került. Továbbiakban nem fog frissülni. Az új oldalt elérik a https://muosz.hu címen.
Televízió | Rádió | Sajtó | Új média | muosz.hu || 2021. december 8.


hirdetés
hirdetés

PARTNEREINK
Médiajogfigyelő

Metazin
A nap idézete
Gátlástalan tisztogatás a Magyar Rádióban
2005. december 8. csütörtök, 14:47
Pártállami eljárások a Magyar Rádióban tárgymegjelöléssel – és a fenti címmel – szerkesztőségi e-mail címünkre az alábbi levél érkezett. A levél szerzője a közrádióban történteken tűnődve felteszi a kérdést: – Lehetséges, hogy a magyar népnek megint csak az 56-os gyakorlathoz kell folyamodnia és ostrommal megtisztítania a Magyar Rádiót?

„Az akcó kezdődött a Kondor Katalin elleni támadásokkal. Ma a következő „garnitúra“ került a pártállami módszerekkel és filozófiával ellátott kuratórium célkeresztjébe. A cél egyértelmű: a választások idejére a Magyar Rádiót is maguk alá gyűrni!

A történelem ismétlődik, a hatalomátvételi módszerek antidemokratikus és a sajtószabadságot valamint az egyének vélemény kinyilvánítási szabadsága újfent lábbal lesznek tiporva. Mindez történhet egy olan országban, ahol a felületes szemlélő demokráciát sejt és azokat a szabadságjogokat, amelyek az Egyesült Európa szellemi értékeit képviselik. Képviselnék, ha nem naponta tennének mindent annak érdekében, hogy egyedüli hatalmukat a következő választási ciklusra is biztosítsák.

Kétségbeesett rövidzárlati tettek ezek, nem veszik észre, hogy ennek is következményei lesznek, mind az országban, mind külföldön. Elfelejtik azt is, hogy az a nép, amelyik a „népidemokrácia“ elvei alapján a hatalmat gyakorolta volna, közel ötven évvel ezelőtt felkelt és pontosan a Magyar Rádiót ostromolta meg, kisöpörve az ottrekedt idegen hatalom kiszolgálóit.

Mint mondani szokás, a történelem ismétli önmagát. Lehetséges, hogy a magyar népnek megint csak az 56-os gyakorlathoz kell folyamodnia és ostrommal megtisztítania a Magyar Rádiót?

Hol van a MUOSZ, a MÚK és más csoportosulások, akik az utóbbi években is állandóan hangosan követelték az emberi ill. polgári jogok betratását,? Lehet, hogy kecskére lett a káposzta megőrzése bízva…

Ezek az 56-os gondolatok foglalkoztatnak és nagy szomorúsággal figyelem az eseményeket, az arcátlan hatalomvágy által vezérelt pártkatonák tetteit. Talán nem gondolnak arra, hogy ma, 2005-ben nincsenek hazánkban megszálló orosz csapatok, amelyek a megszorult „elvtársak“ segítségére sietnének….

Mit freundlichen Grüssen / Best regards
Kenessey Csaba

eMasa
vélemények  hozzászólok
masa.mondo
Magyar Újságírók Országos Szövetsége © 2005 | impresszum | médiaajánlat | tipp a szerkesztőnek