Ez az oldal az archivumba került. Továbbiakban nem fog frissülni. Az új oldalt elérik a https://muosz.hu címen.
Televízió | Rádió | Sajtó | Új média | muosz.hu || 2022. január 29.


hirdetés
hirdetés

PARTNEREINK
Médiajogfigyelő

Metazin
Távozik az Origo éléről Weyer és Nádori
2011. szeptember 29. csütörtök, 17:02
utolsó frissítés: 2011. szeptember 30. péntek, 16:16
Az Origo közleménye szerint közös megegyezéssel távozik Weyer Balázs, az Origo portál főszerkesztője és Nádori Péter, az Origo.hu internetes újság főszerkesztője. Mindketten október elsején fejezik be a munkát. Az okokról csak meg nem erősített pletykákat hallani. Gazda Albert, az Index lapszerkesztője az eMasának megerősítette: megkeresték azzal, hogy legyen ő az egyik főszerkesztő utódja.
Az eMasa forrásai az Origo szerkesztőségéből arról számoltak be, hogy a munkatársak sem tudnak több információt, mint amit a portál szűkszavú közleménye közöl. A pletykák szerint a távozás oka esetleg az lehetett, hogy a két vezető nem hajtott végre egy komolyabb létszámleépítést a tulajdonosi kérés ellenére sem. A források úgy vélik, biztosan nem politikai döntés van a háttérben.

Nádori Péter plankingol (Forrás: Origo)

Weyer Balázs és Nádori Péter még a portál indulását előkészítő projekt tagjaként, 1997-ben kezdték munkájukat az Origónál. Az alapító főszerkesztő Nádori hosszabb kitérő után 2008-ban tért vissza a céghez, míg Weyer 2000 óta folyamatosan a portál tartalmi és üzleti vezetőjeként, a cégvezetés tagjaként tevékenykedett.

„Nagyra értékelem mindazt, amit a két szakember 14 év alatt az Origóért tett, és különösen köszönöm az elmúlt másfél évet, aktív munkájukat a hírportál megújításában” – mondta a távozás apropóján Vaszily Miklós vezérigazgató. A cég közleménye szerint az Origo Zrt. vezetősége továbbra is folytatni kívánja azt a megújulási folyamatot, ami a főszerkesztőkkel elindult.

Weyer Balázs plankingol (Forrás: Origo)

Az új vezető személyéről a közeljövőben születik döntés. Az Origo szerkesztőségében terjedő pletyka szerint lehetséges, hogy az Index lapszerkesztője, Gazda Albert venné át az Origo vezetését. Megkerestük Gazdát, aki az eMasának elmondta: „Jelen pillanatban annyit tudok mondani, hogy érkezett megkeresés, döntés azonban tudomásom szerint később születhet. Egyelőre az Index munkatársa vagyok, és ez egy ideig még biztosan így is marad.”
eMasa
vélemények  hozzászólok
Magyar Újságírók Országos Szövetsége © 2005 | impresszum | médiaajánlat | tipp a szerkesztőnek