Ez az oldal az archivumba került. Továbbiakban nem fog frissülni. Az új oldalt elérik a https://muosz.hu címen.
Televízió | Rádió | Sajtó | Új média | muosz.hu || 2018. január 20.


hirdetés
hirdetés

PARTNEREINK
Médiajogfigyelő

Metazin
A Reakció geriallamarketingje volt az önkéntes metróépítés
2008. január 17. csütörtök, 12:31
A Reakció szerkesztőségének akciója volt a csütörtökön délelőtt 11-re meghirdetett önkéntes metróépítés. A Rákóczi téren ásás helyett felest osztottak, a legújabb számot reklámozták és – mivel a felhívás csak a médiát mozgatta meg – újságírók nyilatkoztak újságíróknak.
A hét elején a 4-es metró építésére buzdító plakátok lepték el Budapestet. A plakáton a „négyes metró barátai” csütörtökön 11 órára toborozták az önkénteseket a Rákóczi téri munkaterületre. A rejtélyes szervezők a negyesmetrobaratai.eu honlap címét is feltüntették a falragaszokon. A honlapot a Fővárosi Hivatal postacímére jegyeztették be vasárnap, a Fővárosi Hivatal azonban a sajtó érdeklődésére tagadta, hogy köze lenne a plakátokhoz.

Az Index tegnap délután azt írta: a Reakcó című havilap áll az akció mögött, ugyanis a honlapra feltött plakát – egy képfile – adatai szerint azt a lap grafikusa készítette. Szerda délután a Reakció blogján már látható volt új számuk címlapja is, rajta a Kétes metró – mennyibe kerül? címmel, és gyanakodásra adhatott okot az is, hogy a Reakció szerkesztősége a Rákóczi téren van.

Ablonczy Bálint főszerkesztő kezében az új számmal nyilatkozik fotó: eMasa
Túl nagy meglepetést így nem okozott, amikor csütörtökön 11 órakor a Rákóczi téri munkaterület előtt megjelent az újság szerkesztőségének nyolc tagja a felhívásnak megfelelően munkasisakban és kesztyűben, ásókkal és talicskával felszerelkezve, majd az összegyűlt újságírók és kamerák előtt egy kis reklámot csaptak legújabb számuknak. A lap mellé féldecis kevertet és I love 4M feliratú kitűzőket osztottak.

Az újságírókon kívül mindössze három fiatal fiú érkezett a plakátokon olvasható felhívásra. Arra a kérdésünkre, hogy komolyan vették-e a felhívást, annyit feleltek nevetve, hogy „Persze. Az a szomorú, hogy az újságírók komolyan vették, hiszen szinte csak ők jöttek el”. A munkaterületre végül csak a Reakció öt munkatársát engedték be, de az építésvezető munkavédelmi okokból őket sem engedte dolgozni.

„Igyekeztünk mindenhonnan eltűntetni a nyomokat, de sajnos abból a képből, amivel az Index tegnap lebuktatott minket, a sietség miatt elfelejtettük törölni az adatokat” – mondta az eMasának Balogh Ákos Gergely, a lap főszerkesztő-helyettese, aki ennek ellenére láthatóan elégedett volt és lelkesen nyilatkozott az újságíróknak.

Az új számban egyébként interjú olvasható egy gerillamarketingre szakosodott cég igazgatójával a reklámpiaci trendekről és a gerillamarketingről.
eMasa
vélemények  hozzászólok
Magyar Újságírók Országos Szövetsége © 2005 | impresszum | médiaajánlat | tipp a szerkesztőnek