Ez az oldal az archivumba került. Továbbiakban nem fog frissülni. Az új oldalt elérik a https://muosz.hu címen.
Televízió | Rádió | Sajtó | Új média | muosz.hu || 2018. január 20.


hirdetés
hirdetés

PARTNEREINK
Médiajogfigyelő

Metazin
Kerekesszékes szóvivők: kommunikációs képzés indul
2014. október 17. péntek, 17:54
Balesetet szenvedett, mozgásukban korlátozott emberek számára nyílik lehetőség, hogy a kommunikációs szakma kiválóságaitól kapjanak ismereteket élethelyzetük széles nyilvánosság előtti képviseletére – adta hírül a Társ a Bajban Egyesület.
A Társ a Bajban Személyi Sérültekért Egyesület kezdeményezésére az újságírók, a PR és a szóvivői szakma reprezentáns szervezetei, valamint érdekvédelmi egyesületek, vállalatok és intézmények csatlakoztak. A november 8-ai kommunikációs napon kommunikációs szakemberek, szóvivők adnak ízelítőt a munkájukból olyan balesetet szenvedett, mozgásukban korlátozott embereknek, akik elhivatottságot éreznek és ismereteket kívánnak szerezni ahhoz, hogy meggyőző módon képviseljék és közvetítsék sorstársaik érdekeit, tudatosítva, hogy bárki, bármikor kerülhet az élete során hasonló helyzetbe – áll az egyesület közleményében.

A Társ a Bajban Személyi Sérültekért Egyesület alapítói olyan magánszemélyek, akik a gazdasági szférában komoly szerepet töltenek be. A témáról szóló sajtótájékoztatón Bartha Zoltán, az egyesület elnöke elmondta: „Mindannyian úgy gondoljuk, hogy az éves szinten közel 15 000 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset és a nagyjából 17 000 munkabaleset miatt minél szélesebb körben kell felhívni a figyelmet a baleseti sérülések kapcsán az előrelátás fontosságára, illetve a bekövetkezett balesetek során az érintettek számára jogi, szakmai, erkölcsi és pszichikai segítséget kell nyújtani, a rehabilitációt követően pedig támogatást adni a sérülteknek az életpályájuk újraépítéséhez”.

A kommunikációs előadások célja, hogy felhívják a figyelmet a sok esetben mások, és a társadalom segítségére szorulók életének a reális bemutatására, érdekeik valódi képviseletére, hogy a maguk és sorstársaik élethelyzetének bemutatásával segítséget kaphassanak a nyilvánosság előtti kommunikáláshoz.

A hallgatók soraiba olyan, a mozgásukban korlátozott, balesetben sérült emberek jelentkezését várják, akik rendelkeznek jó kommunikációs készséggel, éreznek magukban elhivatottságot a kommunikációs tevékenység végzésére, és szeretnék a későbbiekben ezeket az ismereteket hasznosítani. Jelentkezés: Társ a Bajban Egyesület, Demeter Erika, t.: 30/221-0332, e-mail: demeter.erika@tarsabajban.hu
Forrás: Társ a Bajban Személyi Sérültekért Egyesület
vélemények  hozzászólok
Magyar Újságírók Országos Szövetsége © 2005 | impresszum | médiaajánlat | tipp a szerkesztőnek