Ez az oldal az archivumba került. Továbbiakban nem fog frissülni. Az új oldalt elérik a https://muosz.hu címen.
Televízió | Rádió | Sajtó | Új média | muosz.hu || 2020. április 8.


hirdetés
hirdetés

PARTNEREINK
Médiajogfigyelő

Metazin
Orbán Viktor uralkodik a hírműsorokban
2013. március 27. szerda, 16:50
Míg Orbán Viktor 7408 másodpercet beszélhetett februárban a hírműsorokban, a másik négy parlamenti párt vezetője összesen 1201-et – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) gyorsjelentéséből. Kossuth Rádió 180 perc című műsorának 85%-a a Fideszről és a kormányról szólt.
Orbán Viktor 245 médiaszereplés alatt beszélt ennyit. Ezzel szemben a többi parlamenti párt vezetője, Semjén Zsolt, Mesterházy Attila, Vona Gábor és Schiffer András mindösszesen 130 alkalommal szerepelt a hírműsorokban. (Semjén Zsolt, az KDNP elnöke 27-szer, Mesterházy Attila, az MSZP első embere 55 alkalommal, míg a jobbikos Vona Gábor 26-szor, Schiffer András, az LMP társelnöke pedig 22 alkalommal.)

A kormány és a kormánypártok a 180 percen kívül is meglehetősen sok műsoridőt kaptak: a Duna, az M1 és a Class FM híradóiban is 80% fölötti az arány, míg a legkevesebb adásidőt az ATV-ben kapták (55%).

Az NMHH korábbi jelentéseivel összehasonlítva a februári eredményeket, kiderül, hogy a Fidesz és a kormány médiaszereplése még tovább nőtt az utóbbi hónapokban.

A Fideszből a legtöbbször Orbán Viktorról hallhattak a hírek iránt érdeklődők, majd Rogán Antalról, Balog Zoltánról, Szijjártó Péterről és Fazekas Sándorról, a KDNP-ből a legtöbbet Hoffmann Rózsa közoktatási államtitkár szerepelt. Őt követte Semjén Zsolt, Soltész Miklós, Harrach Péter és Rétvári Bence.

Az MSZP-ből Mesterházy Attiláról tudósított a legtöbbet a média, valamint Török Zsoltról, Szanyi Tiborról, Hiller Istvánról és Józsa Istvánról. A Jobbik sorrendje: Vona Gábor, Volner János, Z. Kárpát Dániel, Gaudi-Nagy Tamás és Szávay István. Az LMP-ből a legtöbbet Schiffer András, Heltai László, Vágó Gábor, Osztolykán Ágnes és Szél Bernadett szerepelt, a DK-ból pedig Gyurcsány Ferenc, Varju László, Vadai Ágnes, Molnár Csaba és Niedermüller Péter. A PM legtöbbet látható politikusai a médiában: Jávor Benedek, Szabó Tímea, Karácsony Gergely, Kaltenbach Jenő és Somfai Ágnes.

A jelentés szerint februárban a kormány gazdaságpolitikai és oktatási intézkedéseiről, valamint erőszakos bűncselekményekről hallhattak a legtöbbször híreket a nézők.
eMasa / MTI
vélemények  hozzászólok
Magyar Újságírók Országos Szövetsége © 2005 | impresszum | médiaajánlat | tipp a szerkesztőnek