Ez az oldal az archivumba került. Továbbiakban nem fog frissülni. Az új oldalt elérik a https://muosz.hu címen.
Televízió | Rádió | Sajtó | Új média | muosz.hu || 2022. január 22.


hirdetés
hirdetés

PARTNEREINK
Médiajogfigyelő

Metazin
Veiszer Alinda a fiatal magyar tehetségek „nagykövete” lesz
2013. március 22. péntek, 10:47
A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége programjának keretében 41 fiatal tehetséget díjaznak összesen ötmillió forint értékben. A díjazottak egyike a vajdasági Hét Nap és Képes Ifjúság 17 éves tudósítója.
2013. március 23-án, szombaton az Országos Tehetségnapon harmadszor veszik át megbízásukat a Magyar Tehetség Nagykövetei, akik a következő öt évben vállalják, hogy tudatosan példát mutatnak a jövő fiatal reménységeinek és támogatják a Kárpát-medencei tehetségsegítő szervezetek munkáját. A rangos eseményen emellett 41 fiatal tehetséget díjaznak összesen ötmillió forint értékben. A tehetségnagyköveti címet idén Benkő Vilmos, a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke, Danyi András rendező-operatőr és Veiszer Alinda riporter-műsorvezető veszi át – olvasható a Strategic Scope Kommunkációs Ügynökség sajtóközleményében.

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) szervezésében megvalósuló esemény az Új Széchenyi Terv kiemelt projektje, melynek célja, hogy széles körben felhívja a figyelmet a tehetséggondozás ügyére. Idén a díjazottak között van a 17 éves Csipak Levente, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium színjeles másodéves tanulója is. Levente 13 éves kora óta foglalkozik újságírással: a vajdasági Hét Nap és Képes Ifjúság tudósítója, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete ifjúsági tagozatának egyik fő kezdeményezője, és az ifjúsági tagozat egyik koordinátora.

A felfedezett tehetségek összesen ötmillió forint ösztöndíjban részesülnek. A MATEHETSZ Felfedezettjeink 2013 programja keretében 3 fődíjas és 4 különdíjas tehetséget ismernek el. A tehetségtámogatást elsősorban azoknak szánták, akik céltudatosan készülnek valamely versenyre, előadásra, kiállításra, és akik a tehetségük fejlesztése érdekében a kötelező iskolai foglalkozások mellett tehetséggondozó műhelyek, szakkörök munkájában is részt vesznek.

Az Országos Tehetségnap a közel kétmilliárd forintos Európai Uniós támogatással, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában megvalósuló Tehetséghidak Program nyitórendezvénye. A 2014-ig tartó program legfőbb célja egyfajta „hídképzés” a tehetséggondozás hálózatának eddig elszigetelt elemei között. A cél elérésével a tehetséggondozás újabb fejlesztési lépése valósul meg, elősegítve többek között a tehetségek közötti eredményes és hatékony együttműködést.
Forrás: Strategic Scope Kommunkációs Ügynökség
vélemények  hozzászólok
Magyar Újságírók Országos Szövetsége © 2005 | impresszum | médiaajánlat | tipp a szerkesztőnek